6 Haziran 2009 Cumartesi

Haziran’da Milli Maç… Türkiye Deplasmanda Fransa’ya 1-0 yenildi…


Lyon’da ki Stad de Gerland’da yapılan özel maçı Fransa 38. Dakika’da penaltıdan Benzema’nın attığı golle 1-0 Fransa kazandı. Penaltı pozisyonunda İbrahim Üzülmez kırmızı kart gördü.

2008-2009 Futbol sezonunu da bu maçla birlikte kapatmış olduk. Bu maçın herhangi bir öneminin olmadığını düşünüyoruz. Türkiye Milli Takımı’nda oynayan futbolcular uzun bir süredir zaten özel milli maçlara pek bir değer atfetmiyor. Buna ek olarak bu maçta Hamit Altıntop, Emre Belezoğlu ve Nihat Kahveci gibi yıldızlar da yer almadı. Fransa ise hafta içinde oynadığı Nijerya Milli Maçını bile kaybetmişti. Sonuç olarak Fransa’daki Türkiyeliler dışında(Lyon’da 150 bin kadar Türkiyelinin yaşıyor) fazla kimsenin ciddiye almadığı bir maç oldu. Ama onlar da haddinden fazla önemsediler maçı ve sahaya atılan maddeler sebebiyle hakem maçı 10 dakika kadar durdurmak zorunda kaldı.

Şunu da belirtmeliyiz ki muhtemel bir farklı mağlubiyeti keleci Volkan’ın performansı önledi.

2008-2009 sezonunun kapanmasıyla birlikte transfer mevsimi de start almış oluyor. Bundan sonraki dönemde takımlarımızın transferlerini tanıtmaya çalışacağız.

Fotoğraf: www.tff.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder