20 Haziran 2009 Cumartesi

Transfer ve Fenerbahçe Geleneği…

Ülkemizde futbolla ilgili pek çok şey tartışmalıdır. Kulüplerden futbolculara, yöneticilerden teknik adamlara, hakemlerden yorumculara kadar futbola ilişkin olup da tartışmasız kabul edilebilecek hükümlere kolay kolay ulaşamazsınız. Herkesin bir bildiği, heybesinde acil durumlarda başvurabileceği bir sihirli argümanı vardır.

Bir tek şey hariç: Transfer dendi mi önce Fenerbahçe’ye bakılır. Transfer piyasasını o belirler. Alınacak futbolcuları o saptar. Yerli yıldızı o alır, yabancı yıldızı o getirir. Fenerbahçe “işini” bitirdikten sonra sıra diğerlerine gelir. Bu sene de bu gelenek bozulmadı ve açılan transfer sezonunda sadece Fenerbahçe’nin esamisi okunuyor. Diğerlerinin hala icraata başlayamadıklarından yola çıkarak Fenerbahçe’nin transfer listesini henüz tamamlamadığı sonucunu çıkartıyoruz. Ne var ki transfer mevsimi çok uzun (Eylül başına kadar sürecek) ve biz de bu listenin tamamlanmasını bekleyemeden gelecek sezon Fenerbahçe kadrosunda yer alması kesinleşen isimleri tanıtalım dedik.

Fenerbahçe son yıllarda ön plana çıkmış olan Türkiye Ligi futbolcularından (şimdilik) 4 tanesini renklerine bağladı. Bu “ön plana çıkan futbolcu listesi” birçok otoriteye göre zaten yedi veya sekizi aşmazken bunlardan dördünü almak bile bu sezonun transfer açısından hareketli ve özel bir yıl olacağını anlatıyor hepimize.

Fenerbahçe Sivasspor’dan Brezilyalı Bilica’yı, Gaziantepspor’dan Bekir’i, Kayserispor’dan Mehmet Topuz’u ve Ankaraspor’dan Özer Hurmacı’yı transfer etti. Şimdi bu futbolcuları biraz daha tanıyalım.

Fábio Alves da Silva BİLİCA

Doğum Tarihi: 14.01.1979

Boy: 187 cm

Kilo : 80 Kg

Mevkii : Defans

Oynadığı Kulüpler: Bahia (Brezilya), Venezia (İtalya), Brescia (İtalya), Palermo (İtalya),Ancona (İtalya), Goias (Brezilya), Gremio (Brezilya), Köln (Almanya), İstre (Fransa), Cluj (Romanya) ve Sivasspor.

1998-2000 yılları arasında 16 kez Brezilya yirmi yaş altı takımında top koşturan Bilica, 2 gol atarken, 2000 Sydney Olimpiyatları'nda da milli takımda forma şansı buldu.

Bekir İRTEGÜN

Doğum Tarihi: 20.04.1984

Boy: 185 cm

Kilo: 76 Kg

Mevkii: Defans

Oynadığı Kulüpler: Gaziantepspor ve Gaziantep BBSpor.

2000-2003 yılları arasında toplam 26 kez Türkiye A Genç Milli futbol takımı, 2 kez Türkiye 15 yaş altı Milli takımı, 8 kez Türkiye 16 yaş altı Milli takımı, 10 kez Türkiye 19 yaş altı Milli takımı, 6 kez Türkiye 20 yaş altı Milli takımı, 26 kez Türkiye 21 yaş altı Milli futbol takımı formalarını giydi. 2005 yılında Akdeniz Kupası'nda 5 kez olimpik milli takımda oynayan Bekir İtegün, 2007 yılında ise 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde Norveç maçında A Milli takım formasını giydi.

Mehmet TOPUZ

Doğum Tarihi: 07.09.1983

Boy: 180 cm.

Kilo: 72 Kg.

Mevkii: Orta Saha

Oynadığı Kulüpler: Kayseri Yolspor, Kayseri Erciyesspor, Kayserispor.

21 kez Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı forması giymiştir. Türkiye Milli Futbol Takımı formasını ise ilk kez 2006 yılında oynanan Çek Cumhuriyeti maçında giymiştir. Milli forma ile 20 maçta görev almıştır.

Özer HURMACI

Doğum Tarihi : 20.11.1986

Boy: 174 cm.

Kilo: 70 Kg.

Mevkii: Orta Saha

Oynadığı Kulüpler: Hermania Kassel, Türkgücü Kassel, Baunatal (Almanya) ve Ankaraspor.

Özer Hurmacı 23 kez Ümit Milli, 1 kez A Milli takımda oynadı.

7 yorum:

  1. kızlar için açık ve net haberler olmuş...
    bu kadar ayrıntı neden?? :D

    YanıtlaSil
  2. nasil yani, kizlar icin ayrinti gereksiz mi?

    YanıtlaSil
  3. bilmeyen kızlara futbol öğreteceksiniz madem, şu yazıyı güncel duruma göre düzenleyin :) bilica nerdeee, elano nerde?

    YanıtlaSil
  4. "Bu sene de bu gelenek bozulmadı ve açılan transfer sezonunda sadece Fenerbahçe’nin esamisi okunuyor"

    kızlar update sevmiyo mu?
    ya da have you met haldun üstünel?

    YanıtlaSil
  5. Kızım 5 yaşında futbol okulu istiyor ama en az 11-12 yaş diyorlar bildiğiniz kucuk8yas grubu alan yer varmı

    YanıtlaSil
  6. Kızım 5 yaşında futbol okulu istiyor ama en az 11-12 yaş diyorlar bildiğiniz kucuk8yas grubu alan yer varmı

    YanıtlaSil
  7. Kızım 5 yaşında futbol okulu istiyor ama en az 11-12 yaş diyorlar bildiğiniz kucuk8yas grubu alan yer varmı

    YanıtlaSil