28 Mayıs 2009 Perşembe

2009’un Şampiyonu Barcelona…


2008-2009 sezonunun finali dün gece Roma Olimpiyat Stadı’nda yapıldı ve Manchester United’ı 2-0 yenen Barcelona en büyük kupayı aldı.

Barcelona defansının üç önemli ismi, Marquez, Abidal ve Dani Alves’in yokluğunu fırsata çevirmek isteyen M. United maça daha hareketli başladı ve Portekizli yıldızı Ronaldo ile tehlikeli akınlar geliştirdi. Ancak Barcelona 10. Dakikada Etoo ile yakaladığı ilk fırsatı gole çevirmesiyle M. United’ın baskı taktiği ağır yara aldı ve Barcelona klasik oyununu göstermeye başladı. Kendini fazla sıkmadan, mümkün olduğunca çok pas yaparak ilk yarıyı bu skorla kapadı. İlk yarının en heyecanlı anlarından biri Arjantinli Messi’nin üst direği sıyırarak çıkan füzesi oldu.

M. United T. Direktörü Alex Ferguson’un İkinci yarı başındaki Anderson-Tevez değişikliğinin oyunda bir karşılığı olmadı. Bu dakikalar Barcelona’nın teknik ve taktik üstünlüğü ile M. United’in hırsla patlama çabalarıyla geçerken, 70. Dakikada Messi’nin çok şık kafa golüyle sonuç büyük ihtimalle belli olmuş oluyordu.

Bundan sonra M. United’in yaptığı sertlikler yenilgiyi kabullenmişliği ama farkın açılmasına karşı da bir tehdidi anlatıyordu.

Nitekim öyle de oldu ve maç skor olarak 2-0, ancak oyun açısından çok farklı bir şekilde Barcelona lehine sonuçlandı.

Şampiyonlar Ligi Finali bir anlamda 2009 sezonunun da sonunu ifade ediyor. Bundan sonraki bir-iki lig haftasıyla aktif futbol tatile giriyor, ama transfer sezonu bütün heyecanıyla açılıyor. Buradan çıkaracağımız sonuç da futbol muhabbetinin kolay kolay bitmeyeceği.

Fotoğraf: www.milliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder