26 Mayıs 2009 Salı

Avrupa’nın İlk 5 Liginde Son Durum…


Gelişen ve yaygınlaşan iletişim teknolojileri, küreselleşen dünya ve önemi gittikçe artan uluslararası organizasyonlar futbolseverlerin bulundukları ülkelerin dışındaki liglere de ilgi göstermelerini sağlıyor. Biz de bugün liglerin sona erdiği şu dönemde Avrupa’nın (dolayısıyla dünyanın) en önemli 5 ligine göz çevirelim dedik. Kimler şampiyon olmuş, son durumlar nelerdir?

İspanya Ligi (La Liga)
La Liga’da 38. Ve son hafta maçları oynanacak bu hafta. 37. Hafta sonuna göre Barcelona 86 puanla lider ve şampiyonluğunu ilan etmiş durumda. Real Madrid 78 puanla ikinci ve Sevilla 67 puanla üçüncü olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı garantilemiş durumdalar. Atletico Madrid ve Villareal Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelelerini sürdürüyorlar.
İspanya Ligi’nde değişen fazla bir şey yok. Uzun yıllardır şampiyonluk Barcelona ile Real Madrid arasında gidip geliyor.


İngiltere Ligi (Premier Lig)
İngiltere Ligi’nde de Manchester United’ın hegemonyası artarak devam ediyor. Kırmızı Şeytanlar 3. defa üst üste şampiyon oldular bu yıl. Liverpool ve Chelsea Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmaya hak kazanırken Arsenal de eleme maçları sonucu muhtemelen yer alacak devler liginde.
Premier Lig’de Chelsea 3, Arsenal 5 yıldır şampiyon olamıyor. Bu üç takımı Liverpool zorlayabiliyor ancak ki bu yıl ulaştıkları ikincilik derecesi uzun bir aradan sonra gelen bir başarı olarak yorumlanıyor.


İtalya Ligi (Serie A)
İtalya Ligi’nde de değişen fazla bir şey yok. İnter üst üste üçüncü şampiyonluğa ulaştı. 9-10 yıl önceki Lazio ve Roma mucizeleri sayılmazsa Serie A da İnter, Milan ve Juventus’un ezici üstünlükleriyle geçiyor.
Milan ve Juventus Şampiyonlar Ligi’nde; muhtemelen Fiorentine da elemeler sonrası Şampiyonlar Ligi’ne katılacak.


Fransa Ligi (Ligue 1)
Yılın en önemli sürprizlerinden biri Fransa’da yaşandı. Son 7 yılın şampiyonu O. Lyon’un ligi 3. Sırada bitirmesi kesinleşti. Yıllar önce her sene farklı bir şampiyon çıkartarak Türk entelektüel futbolseverinin 1 numaralı gözdesi olan bu lig bir de geriye dönüş mü yaşayacağız bunu önümüzdeki sezon izleyeceğiz.
Son haftaya lider Bordeaux 77 puanla lider girerken ikinci Marsilya’nın 74 puanı var. Lider Bordeaux’un hafta sonu Caen deplasmanından alacağı bir puan mutlu sonu yaratacak.
Bordeaux ve Marsilya doğrudan, Lyon elemeler sonucu muhtemelen Şampiyonlar Ligi’nde olacak.


Almanya Ligi (Bundesliga)
Almanya Ligi’nde Wolfsburg büyük bir sürpriz yaparak şampiyonluğa ulaştı. Bundesliga farklı şampiyonlar çıkarabilen bir lig olmakla birlikte Bayern Münih dışında devamlılık sağlayabilen ekip bulmak konusunda sıkıntılar yaşayan bir lig.
İkinci B. Münih doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılırken, üçüncü Stuttgart eleme maçları oynayacak.

Fotoğraf: http://www.resimvadisi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder