25 Mayıs 2009 Pazartesi

Beşiktaş Şampiyonluğa Gidiyor…



33. Hafta maçları sonunda İnönü Stadı’nda Galatasaray’ı 2-1 yenerek puanını 69’a çıkaran Beşiktaş şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. Beşiktaş’ın gollerini 40. dakikada Bobo ve 59. dakikada Yusuf atarken Galatasaray’ın tek golünü 48. Dakikada Kewel attı. Karşılaşmada Galatasaray’dan Emre Aşık ve Sabri, Beşiktaş’tan ise Yusuf, Ernst, Sivok, Hakan Arıkan sarı kart gördüler.

Bu sonuç
Beşiktaş’ı şampiyonluk yolunda en avantajlı ekip durumuna getirdi. Önümüzdeki hafta sonu oynanacak olan 34. ve son hafta maçlarında Beşiktaş deplasmanda Denizlispor’la karşılaşacak. Denizlispor’un ligde kalması kesinleştiği için Beşiktaş’ın bu maçı kazanması muhtemel görünüyor. Hala şampiyonluk şansı olan Sivasspor ve Trabzonspor’u ise daha zorlu rakipler bekliyor. Sivasspor son maçını deplasmanda Galatasaray’la oynarken Trabzonspor evinde Fenerbahçe’yle karşılaşacak.

Beşiktaş’ın olası şampiyonluğu ile ilgili bilmemiz gereken iki not:

* Beşiktaş 1959 yılından beri oynanmakta olan Türkiye 1. Ligi’nde 9. şampiyonluğunu kazanmış olacak.

* Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise üçüncü kez şampiyonluğa ulaşmış olacak. Mustafa Denizli daha önce 1987-88 sezonunda
Galatasaray’ı, 2000-2001 sezonunda ise Fenerbahçe’yi şampiyonluğa taşımıştı. Beşiktaş’ın şampiyonluğu durumunda Türk Futbolunun 3 büyük kulübünü de şampiyon yaparak tekrarlanması çok güç bir işi başarmış olacak.

Fotoğraf:
http://www.fanatik.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder