25 Mayıs 2009 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi Finali 2009


2008-2009 sezonunun sonuna adım adım geliyoruz (tabii ki Kuzey yarım küre için geçerli bu durum. Güney yarım kürede kış mevsimine henüz girildiği için ligler yeni başlıyor).

Ülke ligleri biterken şampiyonlar ve tabii küme düşenler belli oluyor. Uluslararası organizasyonlar için de geçerli bu durum. UEFA Finali geçen hafta İstanbul’da oynanmış ve Ukrayna’nın Shaktar Donetsk Kulübü UEFA kupasını kaldırmıştı.

Şimdi futbolla ilgilenen bütün gözler Şampiyonlar Ligi finaline çevrilmiş durumda. Biz de bu konuyla ilgili temel bilgilerin altını bir kez daha çizelim dedik.

Şunu belirtmeliyiz ki Şampiyonlar Ligi Kulüp Takımları organizasyonlarında dünyanın en önemli turnuvasıdır.

Son yıllarda ise bütün dünyada neredeyse bir festival havası içinde geçen Dünya Kupası Finallerini bile gölgede bırakmakta olduğu gözlenmektedir.

Şimdi Şampiyonlar Ligi Finali 2009 için olmazsa olmaz bilgiler:

* Bu senenin en önemli maçı olarak Şampiyonlar Ligi Finali 2009, 27 Mayıs 2009 Çarşamba akşamı TSİ (Türkiye saati ile) 21.45’te, 67.000 kişi kapasiteli Roma Olimpiyat Stadı’nda İngiltere’nin Manchester United ve İspanya’nın Barcelona Kulüpleri arasında oynanacak. Maçın Hakemi ise İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Massimo Busacca.

* Barcelona’nın (Barca diye kısaltılır) bu maçtaki en büyük kozu Arjantinli yıldızı Lionel Messi. Manchester United’da(Manu olarak kısaltılır) ise en önemli yıldız Cristiano Ronaldo. Final maçı sadece iki takım arasında değil ayrıca bu iki yıldız futbolcu arasında da olacak ve en çok bu futbolcular birbiriyle kıyaslanacak.

* Barcelona bu kupayi daha önce iki kez kazanırken, Manchester United ise 3 kez kazanmış durumda

Messi ve Ronaldo dışında takımların önemli kozları ise şu isimler :

* Barcelona’dan Samuel Etoo, Thierry Henri ve Carles Puyol.

* M. United’den Rio Ferdinand, Carlos Tevez ve Wayne Rooney.

Herkese huzurlu bir final gecesi dileriz.

Fotoğraf:
http://www.skysports.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder