24 Mayıs 2009 Pazar

Fenerbahçe Kongresi Sonuçlandı, Aziz Yıldırım Devam Ediyor...

Fenerbahçe olağan kongresi 24 Mayıs Pazar günü akşamı sonuçlandı. Başkanlığa bir kez daha Aziz Yıldırım seçildi. 6401 oyun kullanıldığı, 6335 oyun geçerli sayıldığı kongrede Aziz Yıldırım 5053 oy alırken, rakibi Şadan Kalkavan 1216 oyda kaldı. Kongrenin ilk gününde adaylığını açıklayan Funda Sibel Pala ise 66 oy aldı.

Bu konuyla ilgili olarak aklımızda bulunması gerekenler:


Fenerbahçe’de yönetimler 3 yıl için seçiliyor. Aziz yıldırım ise 11 yıldır sürekli Başkanlık görevini yürütüyor. Aziz Yıldırım, aralıksız 16 yıl (1934-1950) başkanlık yapan, dönemin başbakanı Şükrü Saracoğlu ve çeşitli dönemlerde 12 yıl başkanlık yapan Faruk Ilgaz’ın ardından en uzun süre başkanlık koltuğunda kalan isim. Eğer olağanüstü bir durum olmadığı takdirde bu dönemin sonunda Faruk Ilgaz’ı geçerek en uzun süre başkanlık yapan ikinci kişi olacak. Aradaki oy farkını dikkate alırsak Aziz Yıldırım’ın Şükrü Saracoğlu’nun rekorunu kırması da kesinlikle sürpriz olmayacaktır.

Futbol takımının uzun süredir en başarısız dönemini yaşadığı, medyayla arası ise ezelden beri kötü olan Fenerbahçe’de (muhalefet Şadan Kalkavan’dan çok medya cenahından yapılmıştı), 11 yıl gibi bırakın Türkiye ya da Fenerbahçe’yi dünyanın her yerinde çok uzun bir süre başkanlık yapmış olan Aziz Yıldırım’ın %75’e yakın oy alması şu gerçeği gözler önüne seriyor ki; takım küme düşmediği sürece ve Aziz Yıldırım aday olduğu sürece başkanlık koltuğunda bir başka ismi görmeyeceğiz. Bu da gösteriyor ki “Aziz Yıldırım Fenerbahçe’yi inşaat şirketi sanıyor” vb. kinaye içeren argümanların Fenerbahçe Camiası içinde etkinliği, medyanın bütün desteğine rağmen, olamıyor.

Son olarak Fenerbahçe’ye ve Aziz Yıldırım’a başarılar diliyoruz.

Fotograf:
http://www.fenerbahce.org/

2 yorum:

  1. Peki Aragones kalıcı mı gidici mi? Daha da önemlisi, bu yıl hayal olan şampiyonluk gelecek yıl gerçek olacak mı?

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Bellek Kutusu bu dünyada hepimiz faniyiz zaten... Ki Fenerbahçe'de Teknik Direktör olup da bir yılda hayatından 5 yıl vermeyen kişi çok azdır. Aragones'in de en çok bu tarafını takdir etmişimdir. Hiçkimseyi umursamadı kendisi...

    Şampiyonluğa gelince bir klişe ile cevap vermek istiyorum, önemli olan varılacak nokta değil yolculuğun kendisidir. Fenerbahçe o yolculuğun şampiyonudur.

    YanıtlaSil